×

Film ajánlása a listára

Kezdje el begépelni a beküldeni kívánt film-sorozat-színész nevét és válasszon a listából.

Klasszikus horror filmek

Ebben a listában az igazán régi és igazán klasszikus horror filmeket találhatod, küldj be te is filmet a listára vagy szavazz a filmekre, így te magad is alakíthatod a listát és az évek alatt mindenképp az egyik legjobb klasszikus horrorfilm listává fog alakulni a sok-sok látogatónak köszönhetően. Előre is köszönöm a segítséged!

Hozz létre te is egy hasonló listát, a listák létrehozásához nem kell mást tenned mint regisztrálni az oldalunkon, és máris létrehozhatsz film, sorozat vagy színész listákat, amit megmutathatsz ismerőseidnek és persze az oldal látogatóinak.

Hiányzik egy film a listáról? Ezt a listát te magad is alakíthatod, mert a lista létrehozója engedélyezte a listára való ajánlást. Regisztráció után bárki küldhet be a listára elemeket amiről értesítést kap a lista létrehozója, és ha jónak találja az ajánlatot elfogadhatja.


avatarWakanda DC

101 elem a listán
6.37 átlagos értékelés
146 óra 36 perc összes futási idő
$161.32M összes bevétel
Klasszikus horror filmek
Klasszikus horror filmek

Klasszikus horror filmek lista elemei

1

Drakula
(1931.02.12) 102 / 0

Horror / Dráma / Fantasy /

A horrorfilm műfajának ez a korai klasszikusa Bram Stoker ismert regényének színpadi változatán alapul. A német némafilm egyik legjobb operatőre, Karl Freund sejtelmesen ködös képeihez Csajkovszkijtól kölcsönözték a zenét. A film sikere számtalan folytatást szült, és világsztárrá tette a vérszívó erdélyi grófot alakító Lugosi Bélát. "A gróf éppen akkor lép be a szobába, amikor Harker a tükör előtt borotválkozik. Borotválkozás közben Harker nézi magát a tükörben, maga mögött pedig nem látja Drakulát, hiszen az igazi vámpír nem látszik a tükörben, mivel nincs lelke. A lélek ugyanis olyan alak, melyet a hívő csak az isteni tükörben láthat." (Jure Mikuž: A tükör és a film)

Tovább

2

A farkasember
(1941.12.12) 102 / 0

Horror / Dráma /

Fivére halála után Larry Talbot hazatér amerikából Wales-i szülőházába. Egy helyi lánnyal, Jenny Williams-szel ellátogat a cigány táborban rendezett karneválra, ahol a lányt megtámadja egy különös szerzet. Larry élet-halál küzdelemben megöli a bestiát, amelyről kiderül, hogy egy farkasember volt. A dulakodás közben a vérfarkas megmarja a férfit. Egy cigány asszony elárulja Larry-nek a rettenetes titkot: a farkasember harapása miatt ezentúl minden teliholdkor Larry is vérfarkassá változik majd...

Tovább

3

Az élőhalottak éjszakája
(1968.10.04) 100 / 0

Horror / Thriller / Sci-Fi /

A történet egy helyszínre összpontosít (egy kis faházikó), ahova néhány túlélõ menekül a megjelenõ zombik elõl, hogy átvészelhessék az élõhalottak invázióját. Miközben igyekeznek megküzdeni a környéket elárasztó sétáló hullákkal, kiderül, nem is a halottak okozzák a legnagyobb problémát, hanem saját fajtársaik.

Tovább

4

Frankenstein
(1931.11.21) 99 / 0

Dráma / Horror / Sci-Fi /

Dr. Frankenstein élőt-halottat nem tisztelve halottak testrészeiből teremt és kelt életre egy emberi szörnyeteget. Frankensteint teremtménye egy olyan világban éled fel, ahol rettegnek tőle, ahol utálkozó és megvető pillantások kísérik, egyszóval ahol nem látják szívesen.áááFrankenstein "fia" dühös bosszút áll azokon akik kitaszítják, és azon is, aki életre hívta...

Tovább

5

A múmia
(1932.01.01) 98 / 0

Horror / Dráma / Fantasy /

Boris Karloff legendás alakítása mérföldkővé vált a mozi krónikájában. Egy múmiát 3700 év után véletlenül életre kelt egy brit régészcsoport. Egy visszatekintésből kiderül, hogy a múmia Im-Ho-Tep főpap volt, akit élve bebalzsamoztak, hogy megpróbálják feltámasztani a Vesta-szűzet, akit szeretett, és akit feláldoztak. Az életre kelt múmia elindul, hogy megtalálja elveszett szerelmét. Ma, több, mint 50 évvel A múmia első bemutatása után ez a borongós, álomszerű film időtlen remeke marad nem csak a műfajnak, hanem az egyetemes filmtörténetnek is.

Tovább

6

A fekete lagúna szörnye
(1954.03.05) 97 / 0

Kaland / Horror / Sci-Fi /

Tudósok elkábítanak és foglyul ejtenek egy szörnyet, aki szerelemre gerjed a főtudós asszisztensnője (Julia Adams) iránt. A magányos szörnyeteg, "a hiányzó kétlaki evolúciós láncszem" megszökik, és elrabolja vonzalma tárgyát. A tudósok vezetője (Richard Carlson) hadjáratot indít, hogy kiszabadítsák asszisztensét, és visszadobják a nyugtalanító szörnyet a mélybe, ahonnét jött. A jól eljátszott és jól megrendezett A Fekete Lagúna szörnye Bud Westmore remekül megtervezett lényével maradandó emléket állít a hollywoodi alkotók zseniális fantáziájának.

Tovább

7

Nosferatu
(1922.02.16) 96 / 0

Horror /

A táj, az épületek, az emberek kísérteties vonásokat öltenek, a vámpír megjelenését remegő fényhatások kísérik. Nosferatu lassított felvételt sejtetően mozog, a néző felé közeledve egyre hatalmasabb méretűre nő. Az expresszionista gyakorlattól eltérően Murnau nagyrészt eredeti helyszíneken forgatott.

Tovább

8

Dr. Jekyll és Mr. Hyde
(1931.12.24) 95 / 0

Horror / Sci-Fi / Dráma /

Spencer Tracy Robert Louis Stevenson klasszikusának ebben a feldolgozásában pszichológiai mélységet ad a Victória - kori tudós szerepének, akit az őrületbe kergetnek a jó és rosszal végzett kísérletei.

Tovább

9

Ház a Kísértet-hegyen
(1959.01.01) 94 / 0

Horror / Rejtély /

Vincent Price a milliomos playboy, Frederick Loren szerepében egyik legemlékezetesebb alakítását nyújtja e horror klasszikusban. Öt idegent hív meg egy kis játékra ódon, hátborzongató kastélyába, felesége szórakoztatására, születésnapja alkalmából. Loren fejenként tízezer dollárt ajánl fel mindenkinek, aki hajnalig kitart a házban. A látogatók nem is sejtik, hogy az éjszaka előrehaladtával a kísértetház egyre több csapdával és rémisztő berendezéssel teszi majd próbára tűrőképességüket, és semmi sem garantálja, hogy élve érik meg a reggelt. Azonban a vendégek között van Loren feleségének szeretője is, ketten, ezen éjszakát akarják felhasználni, hogy végezzenek a ház urával.

Tovább

10

Psycho
(1960.06.22) 93 / 0

Horror / Thriller / Rejtély /

A csinos szőke titkárnő, Marion meglép főnöke pénzével. A városon kívül új autót vásárol, s noha ideges viselkedése feltűnik a rendőröknek, mégis tovább engedik. Éjszakára betér egy mellékút mellett meredező motelbe, majd a szelíd, ám különös tulajdonossal megvacsoráznak. A thriller középpontjában egy félreeső motel és annak titokzatos tulajdonosa, Norman Bates áll. Hitchcock talán legtökéletesebb és legklasszikusabb filmje Norman Bates története. Nem egyszerű krimit láthatunk, hanem fantasztikus, előre nem sejtett pszichológiai drámát és persze gyilkosságokat. Anthony Perkins így mesélte el a Psycho forgatásának megkezdése előtti első találkozását Hitchcockkal: "Hátborzongató volt. Egy tévéstúdióban álltam és egy százhatvan kilós kolosszus közeledett felém. Rám nézett és valami iszonyatos angolsággal azt mondta: - Én vagyok a rémlátomás rendezője..."

Tovább

11

A fekete macska
(1934.05.07) 93 / 0

Horror /

Egy amerikai házaspár Magyarországra érkezik nászútra és miután Visegrádon karamboloznak, egy sátánista pap csapdájába esnek, aki orvosi segítséget nyújt a nőnek, majd elhatározza hogy feláldozza egy szertartáshoz.

Tovább

12

Szemek arc nélkül
(1960.01.11) 91 / 0

Dráma / Horror / Thriller /

Dr. Génessier, az elismert sebészprofesszor néhány évvel korábban autóbalesetet okozott, melyben lánya, Christiane arca a felismerhetetlenségig sérült. A professzor fiatal nőket rabol, hogy "segítségükkel" helyreállíthassa lánya szépségét.

Tovább

13

Elveszett lelkek szigete
(1932.12.24) 90 / 0

Kaland / Horror / Sci-Fi /

A hajótörést szenvedett Edward Parker tengerész, csapába esik egy távoli szigeten a déli tengereken, ahol egy őrölt orvos rémes genetikai kísérleteket végez. Parker felfedezi, hogy a bennszülöttek már inkább állati, mint emberi tulajdonságokkal rendelkeznek.

Tovább

14

Kamerales
(1960.05.16) 89 / 0

Horror / Thriller / Dráma /

Mark Lewis őrült, aki sorozatban követi el gyilkosságait. Le is filmezi áldozatait, miközben a kameraállvánnyal megöli őket. Lakásában a falakat mindenütt tükrök borítják, s így többszörös visszatükrözésben nézi végig újra meg újra a gyilkosságairól készült filmeket. E hátborzongató vetítés közben fut egy hangszalag, amin ő maga mint gyermek hallható, amint apja gyötri-kínozza. A rendőrség végül a nyomára bukkan. Boehm fel van készülve a rendőrök betoppanására, működésbe hozza összes vetítőgépeit és lejátszóit a birtokában lévő filmekkel és szalagokkal, s közben filmre veszi a saját öngyilkosságát is, amelyet hasonlóképpen rendez meg, mint előzőleg a gyilkosságait: egy kameraállványra nyársalja fel magát.

Tovább

15

A ház hideg szíve
(1963.08.21) 88 / 0

Horror /

Robert Wise hátborzongató és hatásos filmje egy kísértet-házról szól, melyben egy nyomozó felkér két médiumot (Julie Harris és Claire Bloom), hogy kivizsgálják a furcsa történéseket egy New-England-beli kúrián.

Tovább

16

A démon maszkja
(1960.08.11) 87 / 0

Horror /

1630-ban halálra ítélik a gyönyörű boszorkányt, Asa Vajdát, és segédjét, Javutót. Két évszázaddal később egy konferenciára tartó orvos és asszisztense rábukkannak Asa sírjára, és véletlenül életre keltik. A boszorkány ezután meg akarja szállni leszármazottja, Katia Vajda testét, és csak néhányan vannak, akik útját állhatják.

Tovább

17

Lelkek karneválja
(1962.11.02) 86 / 0

Horror / Rejtély /

Mary egy országúti autóverseny áldozata lesz két barátnőjével egyetemben. A megáradt folyóban már vagy három órája kutatnak a roncs után, mikor kikászálódik egy lány a sáros vízből, aki úgy tűnik, mintha a másvilágról tért volna vissza. Ő Mary, az orgonista lány, aki egy utahbéli kisvárosba költözik a számára (látszólag) szerencsés kimenetelű tragédia után, hogy a helybéli templomban keresse kenyerét. Azonban mellé szegődik egy fantom, s elemi erővel vonzza magához egy hajdani, monumentális bálterem, ahol manapság csak a lelkek táncolnak eszeveszetten. Mary már nem az a lány, aki a baleset előtt volt. Furcsa, félelemmel elegy kötődést érez a megmagyarázhatatlan iránt. A templomi orgona billentyűin sátáni melódiákat játszik, s néha kizökken a világ érzékcsalódásaiból, ilyenkor hiába szól "embertársaihoz", mintha ott se lenne, nem hallják, nem látják?

Tovább

18

A félelem három arca
(1963.08.17) 85 / 0

Horror /

A film három horror történetet mesél el. Az elsőben Rosy-t a fiatal nőt a lakásán telefonhívásokkal fenyeget a múltjából újra előkerülő börtönből szökött bűnöző. A másodikban egy fiatalember éjszakai lovaglása során egy holttestet talál hátában egy késsel. A közelben lévő házban rátalál egy család három tagjára, ám kiderül, hogy a családfő egy vámpír, aki a szerettei vérével táplálkozik. A harmadikban egy nővér ellopja egy holttest kezéről a rajta lévő gyűrűt, ám a holttest bosszút áll.

Tovább

19

Dr. Caligari
(1920.02.27) 84 / 0

Dráma / Horror / Thriller / Bűnügyi /

A közvetlenül az első világháború után készült film a német expresszionista filmstílus legnagyobb hatású, legtöbbet idézett alkotása, amely 1958-ban a híres brüsszeli szavazáson bekerült minden idők legjobb 12 filmje közé. A forgatókönyvírók eredeti szándéka szerint Caligari, az őrült hipnotizőr, és médiumának kapcsolata a hatalomra törő, irracionálisan gonosz zsarnok és a kiszolgáltatott kisember viszonyát testesítette volna meg. Az eredeti cselekményhez utólag hozzákapcsolt kerettörténet tompította a társadalomkritikát, és lélektani síkra emelte a konfliktust. A filmben kizárólag festett díszleteket alkalmaztak, amelyeket három expresszionista festő, a Sturm csoport tagjai készítettek. A kísérteties, látomásszerű kisvárosban az utcák hegyesszögben torkollnak egymásba, a düledező kockaházak tetején a kémények ferdén meredeznek. A torz perspektívájú, hatásosan megvilágított díszletek között a szereplők árnyakként suhannak, mintha maguk is megelevenedett rajzfigurák lennének.

Tovább

20

Az öreg sötét ház
(1932.10.20) 83 / 0

Dráma / Horror / Thriller /

Wales egy távoli vidékén öt, könyörtelen vihartól sújtott utazó egy régi kúriában talál menedéket.

Tovább

21

Rosemary gyermeke
(1968.06.12) 82 / 0

Dráma / Horror / Thriller /

Rosemary és Gus fiatal házasok, akik beköltöznek új New York-i otthonukba, egy kellemes, Central Park melletti társasházba. Szomszédaik, a középkorú Minnie és Roman Castevet, barátságosak, bár nagyon titokzatosak. Rosemary hamarosan megtudja, hogy gyermeket vár. Boldogsága nem ismer határokat, de az öröm nem tart sokáig.

Tovább

22

Panoptikum - A viaszbabák háza
(1953.04.16) 81 / 0

Horror / Bűnügyi /

Kertész Mihály A Panoptikum rejtélye című 1933-as filmjének színes, háromdimenziós technikával készült, a kiváló vágásnak és a filmen következetesen végigvitt vizuális motívumoknak köszönhetően kivételesen izgalmas remake-jével Tóth Endre nagy sikert aratott 1953-ban. A film szobrász főszereplője még a gyilkosságtól sem riad vissza, hogy viaszfigurái minél élethűebbek legyenek.

Tovább

23

Szörnyszülöttek
(1932.02.12) 80 / 0

Dráma / Horror /

A Szakállas Hölgy, a Sziámi-ikrek, a törpék és a többiek szörnyű bosszút esküsznek, amikor kiderül, hogy a szépséges artistanő mennyire lenézi őket és milyen ördögi tervet eszelt ki egyik társuk ellen.

Tovább

24

Madarak
(1963.03.28) 79 / 0

Horror /

Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie, a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Baybe. Amint megérkezik, megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért.

Tovább

25

House of Usher
(1960.07.20) 78 / 0

Horror / Dráma /

Tovább

26

A láthatatlan ember
(1933.11.03) 77 / 0

Horror / Sci-Fi /

Az H.G. Wells klasszikus regénye alapján készült ugyancsak klasszikus horrorfilm főhőse egy titokzatos doktor, aki felfedezi a láthatatlanság szérumát.Láthatatlan testét fásliba tekerve, sötét napszemüvegben érkezik egy kis angol falucskába, ahol szeretné titokban tartani bámulatos felfedezését. Arra azonban nem számít, hogy a szer, amely láthatatlanná tette, nem csak testét, de lelkét is lassan átformálja, és elmondhatatlan rémtettek elkövetésére ösztönzi a tudóst...

Tovább

27

The Bad Seed
(1956.09.12) 76 / 0

Bűnügyi / Dráma / Horror / Thriller / Rejtély /

Tovább

28

Az operaház fantomja
(1925.09.22) 75 / 0

Dráma / Horror /

A történet Párizs operaházában játszódik, ahol egy rejtélyes fantom fenyegeti a neves lírai énekesnőt, Carlottát és készeríti, hogy adja át szerepét az ismeretlen Christine Daae-nek. Christine találkozik a fantommal a katakombákban, ahol él. Mi lehet a fantom célja és titka?

Tovább

29

Az ártatlanok
(1961.12.15) 74 / 0

Horror / Rejtély /

A fiatal nevelőnő egy óriási birtokon neveli az árva Florát, és testvérét, Milest. A nevelőnő rájön, hogy a birtok korábbi lakóinak szelleme nem hagyják a gyermekeket nyugton, ezért elhatározza, hogy szembeszáll a természetfeletti erőkkel.

Tovább

30

The Curse of Frankenstein
(1957.05.20) 73 / 0

Horror / Sci-Fi /

Tovább

31

A hívatlan
(1944.02.24) 72 / 0

Fantasy / Horror / Rejtély / Romantikus /

A londoni zenekritikus, Rick Fitzgerald és nővére, megvesznek egy elegáns vidéki házat, amiben a helyi pletykák szerint szellem kísért. Rick megismerkedik az előző tulajdonos lányával, és hamarosan mindannyiuk előtt nyilvánvalóvá válik, hogy a házban valóban nincsenek egyedül.

Tovább

32

A testrabló
(1945.05.25) 70 / 0

Horror / Thriller /

Dr MacFarlane orvosi iskola vezetője Edinburgh-ben. Előadásaihoz holttesteket kell boncolnia, amit azonban az akkori skót törvények tiltanak. Az eszelős Mr Gray szolgáltatásait veszi igénybe, aki elmondása szerint a temetőből ássa ki a testeket, de valójában gyilkol értük...

Tovább

33

Halálsziget
(1945.09.01) 69 / 0

Horror /

A görög szigeten a háború alatt 1912-ben, több embert kényszerített karanténba a pestis. Ha ez nem lenne elég baj, az egyik ember, a babonás öreg parasztasszony azt gyanítja, hogy közülük egy fiatal lány vámpír, egyfajta démon, úgynevezett vorvolaka.

Tovább

34

The City of the Dead
(1960.09.09) 68 / 0

Rejtély / Horror /

Tovább

35

Il mulino delle donne di pietra
(1960.08.30) 67 / 0

Horror / Sci-Fi /

Tovább

36

Az éjszaka halottja
(1945.09.09) 66 / 0

Horror / Thriller /

Az építész Walter Craig munkaügyben érkezik egy vidéki házba, ahol épp egy kisebbfajta partit tartanak. A férfi döbbenten köszönti a vendégeket, és végül közli velük, hogy álmában már találkozott mindannyiukkal ebben a szobában, és hogy ha az egyfajta jövőbelátás volt a részéről, akkor valami szörnyűség fog történni az este. A téma hatására a vendégek olyan természetfeletti történeteket kezdenek mesélni egymásnak, amiket ők maguk éltek át.

Tovább

37

A kút és az inga
(1961.08.12) 65 / 0

Horror / Rejtély /

Kosztümös horror film ármánnyal és szerelemmel, élve eltemetett feleséggel, aki addig kísért a titokzatos, ősi kastélyban, amíg őrületbe kergeti annak urát, és persze váratlan fordulattal a pókhálós kínzókamrában...

Tovább

38

Zombijárvány
(1966.01.09) 64 / 0

Horror /

Rejtélyes járvány pusztít egy kis faluban. A helyi orvos tehetetlen, ezért James Forbes professzor segítségét kéri, aki a lányával, Sylviával együtt a faluba utazik. Egymást követik a megmagyarázhatatlan borzalmak, és hamarosan rá kell jönniük, hogy amivel szemben állnak, az nem egy közönséges járvány. A háttérben sötét természetfeletti erők vannak.

Tovább

39

A Vörös Halál álarca
(1964.06.24) 63 / 0

Dráma / Horror /

A pestis, a „vörös halál” pusztít mindenfelé, de a gonosz Prospero herceg biztos benne, hogy kastélyába visszahúzódva őt és talpnyalóit, udvartartását nem fenyegeti veszély. Prospero egy óriási álarcosbált tervez, eközben folyamatosan a Gonoszt kutatja, szórakozásképpen pedig elrabolja, és a várba hurcolja a szépséges Francescát. A katonák Francesca szerelmét és apját is fogságba ejtik; rájuk biztos halál vár, míg Prospero a lánynak gondtalan jövőt ajánl. Vajon sikerül-e megszökni a három szerencsétlen fogolynak Prospero birodalmából? És vajon ki lehet az a vörös csuklyás alak, aki körül arat a halál?

Tovább

40

Az idő előtti elhantolás
(1962.03.07) 62 / 0

Horror /

Úgy tűnik, Guy végre legyőzte az elevenen eltemetéstől való, csontig hatoló, emésztő félelmét, és már készen, hogy feleségül vegye Emily-t. A rettegés azonban hamarosan visszatér...

Tovább

41

Ligeia sírboltja
(1964.11.29) 61 / 0

Horror / Thriller /

A klasszikus horrortörténetben a főhős lángoló szerelmet érzett felesége, Ligeia iránt, s az asszony halála után sem tud szabadulni az imádott nő emlékétől. Hiába vonul vissza Angliába, újabb házasságában is kísért az első asszony emléke…

Tovább

42

A farkasember átka
(1961.05.01) 60 / 0

Horror /

Leon Spanyolországban született egy néma szolgálólány gyermekeként. Édesanyja belehalt a szülésbe és Don Alfredo veszi magához az árva kisfiút. Ám Leon, sötét titkot rejteget. Farkasemberré változik teliholdkor, félelemben tartva az egész várost.

Tovább

43

The Black Room
(1935.07.15) 59 / 0

Bűnügyi / Horror / Thriller /

Tovább

44

A fehér Zombi
(1932.07.28) 58 / 0

Horror /

Madeleine és Neil az esküvőjükre készülnek, amikor az egyik ismerősük Monsieur Beaumont váratlanul felajánlja nekik, hogy házasodjanak össze az ő Haiti ültetvényén. Beaumont-t természetesen nem a jó szándék vezérli. Arra készül, hogy bármi áron elnyerje a fiatal ara kegyeit. A tervéhez segítséget kér a fondorlatos Legendre-től, aki a malmában dolgozó embereket érzéketlen zombikká hipnotizálta. Beaumont-nak a Legendre-től kapott itallal sikerül a lányt megkaparintania, de egy kis idő múlva rájön, hogy az érzelmek nélküli test nem azt nyújtja neki, amire ő számított. Szeretne mindent visszacsinálni... Ezalatt a helyi lelkész meggyőzi a gyászoló Neil-t, hogy keresse meg kedvesét, aki talán még mindig életben van...

Tovább

45

Et mourir de plaisir
(1960.09.14) 57 / 0

Horror / Romantikus /

Tovább

46

The Flesh Eaters
(1964.03.18) 56 / 0

Horror / Sci-Fi /

Tovább

47

Dracula: Prince of Darkness
(1966.01.09) 55 / 0

Horror /

Tovább

48

Night of the Eagle
(1962.04.25) 54 / 0

Horror /

Tovább

49

A panoptikum rejtélye
(1933.02.18) 53 / 0

Horror / Rejtély / Thriller /

Kertész Mihály 1933-as bűnügyi-horrorfilmje, a műfaj egyik klasszikusa, 1921-ben kezdődik Londonban. A messzi földről érkezett szobrász, Igor történelemi figurákat önt viaszba, ám panoptikuma iránt nincs túl nagy érdeklődés. Üzlettársa - hogy a jelentős biztosítási összeghez hozzájusson - felgyújtja Igor imádott viaszbábuit. A tűzben nyomorékká vált szobrászt 1933-ban, New Yorkban látjuk viszont, ahol épp londoni panoptikuma hasonmásának megnyitására készülődik. Már csak legkedvesebb bábujához, Marie Antoinette-hez nem talált még megfelelő modellt. Mikor azonban megpillantja egyik segédje barátnőjét, Charlotte Dunkent, tudja, hogy gyűjteményét hamarosan teljessé teheti.

Tovább

50

Drakula
(1958.05.22) 52 / 0

Horror /

Jonathan Harker Drakula várában érkezik könyvtárosnak, ám valódi célja, hogy végezzen vele. A vámpír bosszúból kiszemeli Harker mennyasszonyának, Lucynak családját. Az egyetlen, aki képes lehet megvédeni őket Harker régii barátja, Dr.van Helsing, A férfinek komoly nehézségét okoz, hogy Lucy báttya, Artúr megértse a közelegő veszélyt.

Tovább

51

Az utolsó ember a Földön
(1964.03.08) 51 / 0

Horror / Sci-Fi /

Dr. Robert Morgan, az utolsó emberi túlélője egy rejtélyes kórnak, ami valamennyi embertársát vérszívó élőhalottá változtatta. Minimalista műfaji remekmű Vincent Price eksztatikus alakításával és modern élő halottakkal.

Tovább

52

Curse of the Crimson Altar
(1968.12.01) 50 / 0

Horror / Rejtély /

Tovább

53

A lény - egy másik világból
(1951.04.05) 49 / 0

Dráma / Horror / Sci-Fi /

"Idegen civilizáció képviselője landol különleges űrjárművével az Északi-sark hómezőjén, nem messze egy amerikai kutatóbázistól. A lény, a dolog, a valami nagyszerűen alkalmazkodik a földi klímához, életben maradásához azonban egészen speciális erőforrásokra van szüksége, ami nem kis riadalmat okoz az állomás lakóinak."

Tovább

54

Onibaba
(1964.11.21) 48 / 0

Horror / Dráma /

A japán film nagy korszakának világhírű darabja. A háború elembertelenítő hatását példázó kegyetlen rémmese a középkorban játszódik, a belső háborúk idején. Egy magára maradt fiatalasszony és anyósa abból élnek, hogy szamurájokat ölnek meg, értéktárgyaikat ellopják. A gyönyörű fiatal nő szerelembe keveredik egy szökött katonával, s ezzel kivívja anyósa gyűlöletét, féltékenységét. Az ember alatti lét kíméletlen, szenvtelen ábrázolása naturalizmussal, misztikummal és erotikával vegyül.

Tovább

55

Ördöngösök
(1955.01.29) 47 / 0

Dráma / Horror / Thriller /

A háború után felvirágzó "fekete film" méltán világhíres klasszikusa ez a krimi-adaptáció, amely az ötvenes években játszódik egy francia kisváros sivár iskolájában. Michel, az igazgató zsarnok-szadista szigorral uralkodik a diákokon, a tanári karon és szívbeteg feleségén, Christinán, akié az iskola. Az elgyötört nejnek talpraesett kolléganője, Nicole segít megvalósítani a lassan megérlelődő gyilkos gondolatot. De a sokkolóan bemutatott gyilkosság csak kezdete ennek az izgalmakban bővelkedő, fordulatos és mesterien feszült filmnek.

Tovább

56

Godzilla
(1954.11.03) 46 / 0

Thriller / Horror / Sci-Fi /

A Japán-tengeren folytatott nukleáris kísérletek következtében életre kell egy ötven méter magas őshüllő. A szörny megtámadja Tokiót, ahol megállíthatatlanul rombol és pusztít. Amikor a hadsereg sem tudja megállítani Godzillát, a tudósok lépnek akcióba...

Tovább

57

Frankenstein menyasszonya
(1935.04.20) 45 / 0

Horror / Sci-Fi /

Frankenstein titkos kísérleteinek eredményeképpen életre kelti laboratóriumában az elhunyt Evát. Hirtelen robbanás rázza meg a kastélyt és elpusztul az életet adó gépezet. Frankenstein, Eva és néhány segítőjük megmenekül. Úgy hiszik sokáig, hogy Viktor, a szörnyszülött a lángokban lelte halálát. Viktor viszont csatlakozik egy vándorcirkuszhoz és bosszút esküszik. Frankenstein közben saját ízlése szerint formálja Eva fejlődését, aki szerencsétlenségére hamar túltesz alkotója akaratán. Eljön az éj, mikor Frankenstein doktort saját kreatúrái tetemre hívják.

Tovább

58

A hihetetlenül zsugorodó ember
(1957.02.22) 44 / 0

Dráma / Sci-Fi / Horror /

Egy különös sugárzás és egy rovarirtó együttes hatásának köszönhetően Scott Carey elképesztő módon zsugorodni kezd. A folyamat visszafordíthatatlannak látszik, s bár az orvosok próbálnak segíteni rajta, és felesége is mellette áll, hamarosan már pár centi magasan kell küzdenie az életben maradásért.

Tovább

59

A légy
(1958.07.16) 43 / 0

Dráma / Horror / Sci-Fi /

Egy buzgó tudós azt kutatja, hogyan lehetne élő anyagot valamilyen géppel energiává alakítani. Az egyik önmagán végzett kísérlete tragikus véletlen folytán iszonyú következményekkel jár: mivel a kísérlet során vele együtt egy légy is a készülékbe került, az ember és az állat molekulái összekeveredtek. A kutatónak ezek után légyfeje és légykarja van, a légy pedig emberi fejjel igyekszik elillanni. Az eltorzult kutató kétségbeesve bezárkózik laboratóriumába, s azzal bízza meg mit sem sejtő feleségét, hogy keresse meg a "fehér fejű" legyet. Mivel a legyet nem sikerül megtalálni, feltárja az asszony előtt irtózatos sorsát. Arra kéri, hogy egyre fokozódó lelki elváltozására való tekintettel a fejét és a karját egy hidraulikus présben zúzza szét. A tudós fejét viselő légy egy pókhálóban leli halálát.

Tovább

60

The Seventh Victim
(1943.08.21) 42 / 0

Horror / Rejtély /

Tovább

61

Dementia 13
(1963.09.25) 41 / 0

Horror / Rejtély / Thriller /

Kathlin Haloran hét évvel ezelőtt belefulladt a kastély parkjában lévő kis tóba. A balesetet azóta is különös titkok lengik körül. Az anya, a fiúk, a doktor, mindenki másképp éli meg a múltat. Vajon ki lehet a gyanúsított az ártatlan kislány haláláért?? A film a világhírű sztárrendező, Coppola első játékfilmje volt.

Tovább

62

Ők!
(1954.06.16) 40 / 0

Sci-Fi / Horror /

A nevadai sivatag szélén álló szürke kisvárosban rejtélyes körülmények között meghalt emberek hulláira bukkannak. Kiderül, hogy egy atombomba-kísérlet után a radioaktív sugárzás következtében óriás hangyák keletkeztek, s immár elárasztották az egész környéket. Tudósok lázasan dolgoznak azon, hogy ezeket a fenevadakat valamiképpen ártatlanná tegyék, de sok embernek kell még meghalnia, míg sikerül a gyilkos rovarokat kipusztítani.

Tovább

63

A londoni vérfarkas
(1935.05.13) 39 / 0

Horror / Fantasy /

Wilfred Glendon botanikus egy ritka növényt keres a Tibet hegységeiben. Egyik alkalommal egy vérfarkas támad a professzorra és megsebesíti. Amikor Glendon visszatér szülőhazájába, ráébred, hogy teliholdkor vérengző szörnyeteggé válik és olyankor azok is veszélybe kerülnek, akiket egyébként a legjobban szeret. Vajon véget érhet a rémálom?

Tovább

64

A démon éjszakája
(1957.11.09) 38 / 0

Fantasy / Horror / Rejtély /

A természetfeletti koncepcióját alapból elutasító Dr. John Holden Londonba utazik, hogy csalóként leplezze le Dr. Julian Karswellt, egy sátánsita kultusz vezetőjét. Megérkezésekor azonban megtudja, hogy kollégája, Henry Harrington, aki szintén az ügyön dolgozott, előző éjjel életét vesztette egy furcsa balesetben. Holden találkozik Karswellel, aki miután nem tudja meggyőzni, hogy hagyjon fel a nyomozásával, közli vele, hogy megátkozta, és három nap múlva meghal egy démon kezei által

Tovább

65

Félelem hadművelet
(1966.07.08) 37 / 0

Horror / Rejtély / Thriller /

Dr. Paul Eswai Kruger felügyelő hívására érkezik a kis faluba, hogy egy gyanús körülmények között meghalt nő holttestét felboncolja. A felügyelőt nemsokára megölik, Eswai a helyi nővérrel, Monicaval a rejtély nyomába ered. A nyomok a Grasp villába vezetnek…

Tovább

66

I Was a Teenage Werewolf
(1957.06.19) 36 / 0

Dráma / Fantasy / Horror / Sci-Fi /

Tovább

67

I Was a Teenage Frankenstein
(1957.11.23) 35 / 0

Horror / Sci-Fi /

Tovább

68

Mi történt Baby Jane-nel?
(1962.10.12) 34 / 0

Dráma / Horror / Thriller /

Hat évesen a mindenkit elkápráztató Baby Jane a Hudson család szeme fénye. Az évek múltjával azonban Jane varázsa elhalványul az időközben gyönyörű filmsztárrá cseperedő nővére, Blanche árnyékában. Blanche jó testvér módjára minden filmjénél kiharcolja, hogy elfeledett húgának is jusson szerep, bár a felnőtt Jane már korántsem olyan "ennivaló", mint annak idején. Blanche karrierjének csúcsán egy titokzatos baleset következtében egész életére nyomorékká válik. Élete hátralevő részét magányosan tölti húga áldozatos felügyelete és gondoskodása mellett. Az önfeláldozó ápolás leple alatt azonban Jane egyre kegyetlenebb kínzásoknak teszi ki nővérét.

Tovább

69

Testrablók támadása
(1956.02.05) 33 / 0

Sci-Fi / Horror / Thriller /

Bennell orvos értesíti a rendőrséget, hogy iszonyú változásokra figyelt fel: egyre több betege válik részvétlen és érzéketlen emberré, bár külsőleg semmit sem változott. Azt is megfigyelte, hogy éjszaka Földön kívüli "testrablók" hatalmukba kerítik az emberi testeket, de nem lát semmi módot az elembertelenedett lények elpusztítására. A rendőrségen azonban sehogyan sem akarnak hitelt adni az orvos szavainak.

Tovább

70

Macskaemberek
(1942.12.05) 32 / 0

Horror / Dráma /

Egy amerikai férfi elvesz egy szerb bevándorlót, aki fél, hogy egy macskaemberré, szülőhazájának egyik legendás, gonosz teremtményévé alakul.

Tovább

71

Witchfinder General
(1968.05.17) 31 / 0

Dráma / Történelmi / Horror /

Tovább

72

Vampyr - Der Traum des Allan Grey
(1932.05.06) 30 / 0

Horror / Fantasy / Rejtély /

Tovább

73

Dr. Jekyll and Mr. Hyde
(1920.03.18) 29 / 0

Dráma / Horror / Sci-Fi /

Tovább

74

Vámpírok bolygója
(1965.09.15) 28 / 0

Sci-Fi / Horror /

A távoli jövőben két űrhajó, az Argos és a Galliot szeli az űr éjfekete tengerét, amikor felfedeznek egy különös bolygót, az Aurát, amely gravitációjával egyszerűen magához szippantja a két hajót, minek során az Argos legénysége eszméletét veszti - még ennél is különösebb azonban, hogy magukhoz térve egymásnak ugranak a hajó utasai, és már-már megölnék egymást, mikor sorra feleszmélnek, és utána már nem is nagyon emlékeznek a történtekre. Növeli a feszültséget, hogy a Galliotra átnézve már csak a legénység hulláit találják hőseink - vélhetőleg hozzájuk hasonlatosan egymásra támadtak az ottaniak is, ám nem volt olyan szerencséjük, hogy magukhoztérjenek, mielőtt komolyabb bajuk esne. Az Argos legénysége természetesen minél előbb szeretné elhúzni a csíkot a bolygóról, ám az utolsó pillanatban a Galliot eltemetett emberei visszatérnek halálukból, és megakadályozzák az indulást - úgy tűnik, mégis van élet (és mégis van halál) ezen a kihaltnak tűnő bolygón.

Tovább

75

Iszonyat
(1965.06.01) 27 / 0

Dráma / Thriller / Horror /

A Londonban élő belga manikűröslány, Carol félelme és iszonyodása a testiség minden formájától őrületbe kergeti a lányt. Mániája teljes izolálódásához és két gyilkossághoz vezet. Lakása fokról fokra tükrözi lakója széthullását és lerobbantságában egyre félelmetesebbé válik.

Tovább

76

Vámpírok bálja
(1967.11.13) 26 / 0

Vígjáték / Horror /

Abronsius professzor, és igencsak szerencsétlen segédje, Alfréd Transzilvániába utazik, hogy kutatásokat végezzen. Alfréd beleszeret a fogadós lányába, akit viszon a közeli kastélyban lakó vámpírgróf szemelt ki magának. Sarah elszökik, és elmegy a gróf báljára, ám a professzorék követik. A gróf fiáról is kiderül pár dolog, például inkább Alfréd vonzza, mintsem Sarah...

Tovább

77

Elátkozottak faluja
(1960.06.16) 25 / 0

Horror / Sci-Fi /

Egy kis falucska lakói rejtélyes módon eszméletüket vesztik pár órára. Miután magukhoz térnek semmi nem változik, azonban a falu női teherbe esnek és hamarosan egyszerre adnak életet különös gyermekeiknek.

Tovább

78

Spider Baby
(1967.12.24) 24 / 0

Vígjáték / Horror /

Tovább

79

La frusta e il corpo
(1963.08.29) 23 / 0

Rejtély / Horror /

Tovább

80

The Revenge of Frankenstein
(1958.06.13) 22 / 0

Horror / Sci-Fi /

Tovább

81

Die, Monster, Die!
(1965.10.26) 21 / 0

Sci-Fi / Horror /

Tovább

82

A massza
(1958.09.10) 20 / 0

Horror / Sci-Fi /

A címszereplő amorf lény egy meteorral érkezik a Földre. Két fiatal, Steve (McQueen) és Jane (Corsaut), a hullócsillagot látva autójukkal a helyszínre hajtanak. Ezenközben egy öregember, akinek a háza mellett csapódott be a meteor, megtalálja a masszát. Óvatlansága miatt a lény a kezére akaszkodik, és azonnal emészteni kezdi, így jutván táplálékhoz. Miközben a massza további áldozatokat szed, a pár igyekszik felhívni barátai és a városlakók figyelmét a veszélyre. A vegyesboltban akadnak rá a lényre, ami üldözőbe veszi őket. A fiú és a lány a hűtőkamrában lel menedéket, ahova a massza nem követi a párt. A boltból kiszökve Steve és Jane riadót fújnak, a városka lakói azonban még mindig nem hiszik el a történetüket. A massza hatalmasra duzzadva megtámadja a városka moziját, számos embert megölve. A sikoltozó menekülők és az alaktalan lény láttán mindenki számára nyilvánvalóvá válik Steve és Jane igaza.

Tovább

83

A kísértetkastély
(1963.08.28) 19 / 0

Horror /

Howard Phillips Lovecraft, bár a horror legnagyobb mesterei közé tartozik, a műveit igen felemás eredménnyel sikerült csak mozivászonra adaptálni az évek során. Voltak jó példák, kevésbé jók, egyenesen borzalmasak, és vannak olyanok is, amelyekről a többség valószínűleg nem is tud. Mert úgy őszintén – ki gondolná azt, hogy Roger Corman legendás Poe-sorozatának egyik darabja nem Edgar Allan Poe hasonló című verséből, hanem Lovecraft egyik leghíresebb novellájából, a Charles Dexter Ward esetéből készült? Képzelhetitek a meglepetésemet, hiszen ráadásul még csak nem is kis filmről van szó, Corman rendezése mellett olyan legendás színészek alkotják a szereplőgárdát, mint Lon Chaney Jr. és Vincent Price – lássuk hát az eredményt.

Tovább

84

Boszorkányság
(1964.03.01) 18 / 0

Horror /

A 17. században a Lanier család eleven elégette a Whitlockok egyik boszorkánynak nyilvánított tagját, majd átvette az udvarházukat. Ezért a Whitlock család évszázadok óta bosszúra éhes. A jelenben Bill Lanier és Amy Whitlock a két család ellenkezése dacára készülnek összeházasodni. Egy építkezés részeként a Lanierek buldózert küldenek a Whitlockok egykori birtokára, hogy elegyengesse a talajt. Morgan Whitlock és a lánya Amy, mindent megtesznek a buldózerek megállítására, amelyek földúlják a régi temetőjüket és sírköveket döntenek ki. Még aznap éjjel az egyik előkerült koporsó fölnyílik és Vanessa, a boszorkányként megégetett Whitlock, újra életre kél. Morgannal együtt bevetik a természetfölötti erejüket és a Lanier család tagjait egymás után végzetes balesetek érik. Tracy Lanier Amyvel együtt elmegy a családi kriptába és elképedve látja Vanessának és a boszorkányainak hátborzongató rituáléját...

Tovább

85

The Devil Rides Out
(1968.07.20) 17 / 0

Horror /

Tovább

86

Circus of Horrors
(1960.04.01) 16 / 0

Horror /

Tovább

87

À Meia Noite Levarei Sua Alma
(1964.11.09) 15 / 0

Horror / Thriller /

Tovább

88

A vámpír jele - Vámpírasszony
(1935.04.26) 14 / 0

Rejtély / Horror /

Lionel Barrymore szerepe szerint okkult szakértőként különös halálesetek után nyomoz egy cseh faluban. Felelős-e a baljós Mora gróf - a halhatatlan Lugosi Béla - és krétaarcú utódja, Luna?

Tovább

89

I vampiri
(1957.04.05) 13 / 0

Horror / Sci-Fi / Rejtély /

Tovább

90

Dr. Terror's House of Horrors
(1965.02.23) 12 / 0

Horror /

Tovább

91

The Skull
(1965.08.25) 11 / 0

Horror /

Tovább

92

Macabre
(1958.10.01) 10 / 0

Horror / Thriller / Rejtély /

Tovább

93

The Tingler
(1959.07.29) 9 / 0

Horror / Sci-Fi /

Tovább

94

怪談
(1964.12.29) 8 / 0

Fantasy / Horror / Dráma /

Tovább

95

Pokol
(1960.07.30) 7 / 0

Horror / Dráma /

Goethe Faustjának és Genshin Ojoyoshujának, valamint az alvilág kínjairól szóló X. századi buddhista értekezésnek a szentségtörő egyesülésében megfoganva, a Jigoku volt az utolsó darabja annak a kilenc újító és eszelősen különc horrorfilmnek, amiket Nakagawa az 1950-es években forgatott a zsánerfilmeket gyártó Shintoho Studiónál. Túlcsorduló, bugyborékoló sós tavaival, erőteljes hang-kép orgiájával, az olykor teljesen irracionális cselekménnyel, a szem ellen intézett, könyörtelen montázsrohamaival a Jigoku több mint csupán egy, a határokat átlépő, nagy, klasszikus horror: a filmvásznon addig soha nem látott, egyedülálló mű az üdvözülés nélküli bűnről.

Tovább

96

東海道四谷怪談
(1959.07.01) 6 / 0

Horror / Dráma /

Tovább

97

Twice-Told Tales
(1963.09.01) 5 / 0

Horror / Fantasy / Sci-Fi /

Tovább

98

Tales of Terror
(1962.07.04) 4 / 0

Thriller / Vígjáték / Horror / Rejtély /

Tovább

99

江戸川乱歩全集 恐怖奇形人間
(1969.10.31) 3 / 0

Horror / Rejtély /

Tovább

100

Horrors of the Black Museum
(1959.04.29) 2 / 0

Horror /

Tovább

101

A lány, aki túl sokat tudott
(1963.02.10) 1 / 0

Rejtély / Thriller / Horror /

Az amerikai Nora Davis néhány krimit a hóna alá csapva a gyönyörű Rómába látogat, hogy meglátogassa nagynénjét. Odaérve egyből kábítószercsempésszel fut össze a reptéren, majd a nagynénihez érve Dr. Marcello (John Saxon) fogadja a rossz hírrel, miszerint a néni nagyon beteg. Éjszaka el is halálozik a nagynéni, mire Nora rémülten indul a közeli kórházba, ám útközben kirabolják, aminek következtében beüti a fejét, majd később feleszmél, és egy gyilkosságot lát, de utána újra az eszméletét veszti. Reggel Noráról azt gondolják, hogy részeg volt, kórházba viszik, nem hisznek neki, és közben még fura telefonhívásokat kap, miszerint ő a következő áldozat.

Tovább