Minden idők legjobb horror filmjei Hollywood-ból

Minden idők legjobb horror filmjei Hollywood-ból

2024-02-12 17:34:30 - Wakanda DC - Blog » Filmhír » Minden idők legjobb horror filmjei Hollywood-ból

Ami a horror műfajt illeti, mindenki egyetérthet abban, hogy Hollywood tudja, hogyan kell a legjobbat kihozni belőle, és ők készítik a legjobb filmeket. Vannak, akik egyszerűen élvezik a megmagyarázhatatlan, ijesztő rejtélyek érzését, és ki ne szeretne többet megtudni, vagy megpróbálni megfejteni a szellemek és a sötét titkok rejtélyeit? Készülj fel takaróval és pattogatott kukoricával, mert most felsoroljuk a legjobb angol horrorfilmeket. És ha azt hiszed, semmi sem ijeszthet el, akkor mindenképpen nézd meg az alább felsorolt filmeket.


1. **A Gyűrű (2002)**


A Gore Verbinski által rendezett A Gyűrű, Naomi Watts, Martin Henderson, David Dorfman és Brian Cox főszereplésével, Rachel Keller (Naomi Watts) újságírót követi, aki szkeptikus egy olyan történettel kapcsolatban, amely szerint az emberek pontosan hét nappal azután halnak meg, hogy megnézték a videokazettát. Rachel kíváncsiságból megnézi a filmet, és az ezt követő események rávezetnek az átkozott szalag mögött rejlő rejtélyre. Ha igazi ijesztgetésre vágysz, akkor a The Ring a neked való film. Mindenképpen megéri az időt, és bízz bennünk, amikor azt mondjuk, ennek a filmnek a forgatókönyve annyira zseniális, hogy úgy érzed majd, mintha magad is átélnéd a karakter élményeit.


2. **Az (2017)**


A főszereplők között szerepelnek Bill Skarsgard, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Jaeden Martell, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Jeremy Ray Taylor és Chosen Jacobs. Az It egy csoportot követ, akiket zaklatnak és kínoznak, és legrosszabb rémálmaikkal kell szembenézniük, amikor Pennywise (Bill Skarsgard), egy alakváltó gonosz bohóc előkerül a csatornából, hogy zsákmányoljon a város gyerekeiből. A gyerekeknek szembesülniük kell a saját félelmeikkel, hogy megküzdjenek a gyilkos bohóccal. Ez a film lenyűgöző részleteivel és filmezésével emelkedik ki.


3. **Az Apáca (2018)**


A Taissa Farmiga, Bonnie Aarons és Demian Bichir főszereplésével készült Az Apáca a mai napig az egyik legfélelmetesebb film. A történet egy fiatal romániai apáca körül forog, aki megöli magát. Miután a Vatikán tudomást szerez az esetről, egy kísérteties múltú papot küldenek a nyomozásra Irene nővérrel (Taissa Farmiga). A két főszereplő együtt fedezi fel a rend szentségtelen titkait, és életüket és saját lelküket kockáztatva szembeszállnak a démoni apácával. Az Apáca az egyik legsötétebb és legjobb fejezete a Conjuring sorozatnak.


4. **Démonok között (2013)**


A James Wan rendezte, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Lili Taylor és Ron Livingston közreműködésével készült film Carolyn (Lili Taylor) és Roger Perron (Ron Livingston) körül forog, akik családjukkal egy szigeti farmra költöznek, és hamarosan furcsa dolgok történnek velük, amelyek fokozódó rémálomszerű rémületekkel járnak együtt. Carolyn felveszi a kapcsolatot Ed (Patrick Wilson) és Lorraine Warrennel (Vera Farmiga), hogy megvizsgálják a házukat. A Warrenek rájönnek, hogy egy gonosz hatalom támadja a Perron családot, bárhová is mennek. A történet azt követi, hogyan használják Warrenek képességeiket az ellenség legyőzésére.


5. **Annabelle (2014)**


Annabelle Wallis, Patrick Wilson, Ward Horton és Alfre Woodard főszereplésével a történet John Form (Ward Horton) körül forog, aki megajándékozza terhes feleségét, Miát (Annabelle Wallis), egy gyönyörű vintage babával. A dolgok azonban megváltoznak, amikor gonosz kultikusok betörnek otthonukba és megtámadják a házaspárt. A történet azt követi, hogyan küzdenek John és Mia a gonosz lélekkel. Ez a film arra késztet, hogy felugorj a helyedről, és fenntartsa a rémületet.


6. **Halálos hallgatás (2007)**


Ryan Kwanten, Amber Valletta, Donnie Wahlberg és Judith Anna Roberts főszereplésével Holt Csend Jamie Ashen (Ryan Kwanten) körül forog, aki visszatér szülővárosába, Ravens Fairbe, hogy feltárja felesége meggyilkolását. A nyomozás során rájön, hogy Mary Shaw (Joan Heney), egy meggyilkolt hasbeszélő szelleme még mindig a városban kóborol. Jamie tovább keresi a válaszokat a feleségét megölő átokra,


 még saját élete kockáztatásával is.


7. **Sinister (2012)**


Az Ethan Hawke főszereplésével készült film a krimiíró Ellison Oswald (Ethan Hawke) körül forog, aki kétségbeesetten vágyik egy sikerregényre. Ellison egy filmre bukkan, amely egy család titokzatos halálának valós történetén alapul, majd úgy dönt, hogy megfejti a rejtélyt, beköltözik az áldozatok házába. A film folytatódik, miközben Ellison olyan nyomokat fedez fel, amelyek a gonosz hatalom jelenlétére utalnak.


Ezek a filmek mind különböző stílusokban és hangulatokban mutatják be a horror műfajának különböző aspektusait, és biztosítják az izgalmakat és rémületeket a nézők számára. Akár az elmerülésről, az izgalomról vagy az idegességről van szó, ezek a filmek garantáltan elégítik ki a horrorrajongók igényeit. Ne habozzon, válasszon egyet, és merüljön el a rémület világában! Lent megnézheted a filmek előzeteseit vagy a teljes film adatlapot egy kattintással.

A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

A kör

Csak egy újabb nagyvárosi legendának tűnt - egy videokazetta, amin rémálomszerű képek vannak, és miután megnézed csörög a telefon, és valaki azt mondja, hogy hét nap múlva meghalsz. Rachel Kelle újságírónő természetesen szkeptikusan viszonyult a sztorihoz, amíg négy tinédzser meg nem halt ugyanabban az időpontban - pontosan egy héttel azután, hogy megnézték a videót. Rachelen úrrá lesz oknyomozói kíváncsisága, ráveti magát az ügyre, felkutatja a kazettát és megnézi. És megcsörren a telefon. Rachel kétségbeesésében barátja, Noah segítségét kéri, hogy megmentse saját és kisfia életét. Pontosan hét napjuk van, hogy megfejtsék "A KÖR" rejtélyét.

Tovább

Az

Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek képtelen kiverni a fejéből a rettegést. És a bohócot, aki talán felelős mindazért a megmagyarázhatatlan szörnyűségért, ami történt. Ha ők heten idejében megértik, mi is történik velük, akkor talán megállíthatják a gonoszt... akinek ezúttal piros krumpliorra, és hatalmas, színes cipője van.

Tovább

Az apáca

Van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie a démonokat, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben küldöttség érkezik Rómából az isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom félhomályos, hideg és barátságtalan folyosóin. A jövevények bíznak benne, hogy hamar hazatérhetnek biztonságos, napfényes világukba. Valami rosszra készültek, de nem ennyire rosszra. Amivel itt találkoznak, az olyan ősi és olyan gonosz, hogy talán még a hit ereje sem tudja megóvni őket. Valak ő, a sátán küldötte.

Tovább

Démonok között

Azt hihetnénk, hogy ilyesmi csak egy forgatókönyv-írónak juthat eszébe, pedig ez a történet megtörtént eseten alapul. A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed és Lorraine Warren jegyezte fel annak a családnak a történetét, melyet a világtól távol, egy tanyaházban nem evilági lények terrorizáltak. Perronék öt gyerekükkel költöznek be új, magányosan álló vidéki házukba, és nem tudják, hogy valaki már él a falak között. Valaki, aki minden percben jelen van, gonosz, és képtelenség megszabadulni tőle. A megmagyarázhatatlan földöntúli jelenlét pokollá teszi a napjaikat, és egyre veszélyesebb, ijesztőbb módokat talál, hogy jelezze: övé a ház, és nem engedi át másnak. Kénytelenek paranormális ügyek nyomozóihoz fordulni: azokhoz, akik az amityville-i esetet is lejegyezték. A szakemberek nekilátnak, hogy kifüstöljék a gonoszt a házból de úgy tűnik, még ők sem bírnak vele.

Tovább

Annabelle

John Form csodálatos ajándékkal lepi meg terhes feleségét, Miát: egy régi babával. De a családi békét hamarosan szörnyű események dúlják fel. Egy éjjel a fiatalok házára egy sátánista szekta tagjai törnek rá. A nyomukban nemcsak vér és fájdalom marad - elszabadítanak a házban valamit, ami sokkal borzasztóbb náluk. Ő Annabelle.

Tovább

Halálos hallgatás

Szörnyű bűncselekmény történt Ravens Fairben a múlt század negyvenes éveiben. A kisváros lakosai meglincseltek egy hasbeszélőt, akit azzal gyanúsítottak, hogy elrabolt egy fiút, aki csalónak nevezte. Mary Shaw nyelvét kivágták mielőtt megölték, majd a bábuival együtt eltemették. Az emberek szerették volna elfelejteni az esetet, ám nem így történt. A lincselés résztvevői sorra gyilkosság áldozatai lettek. Azután napjainkban meggyilkolják egy fiatal házaspár egyik tagját és felbukkan egy eltemetett bábú. Jamie, az áldozat férje visszatér a szülővárosába, hogy szembenézzen a gonosszal.

Tovább

Sinister

Ellison Oswalt valós bűntényeket alapul véve írja regényeit. Családjával most egy olyan házba költöznek, ahol korábban szörnyű bűncselekmények történtek, de ők minderről mit sem sejtenek. Ellison szeretne minél többet kideríteni ezekről a gyilkosságokról, hogy regényt írhasson az esetről. A házban különös felvételeket talál, mindegyik felvételen ugyanaz az alak látható. A felvételek megtekintése után furcsa dolgok kezdenek történni a házban lakókkal...

Tovább
  • Film adatlapok: 423413
  • Sorozat adatlapok: 41179
  • Színész adatlapok: 1009217
  • Kommentek: 30
  • Film listák: 120
  • Sorozat Listák: 32
  • Színész listák: 18
  • Cikkek: 140